Sunday, June 18, 2006

sindrom belalang tempur!!


menjelang musim peperiksaan, maka seorg pakar medik kat sini didapati telah dijangkiti sejenis virus asing yg dikenali sebagai N67Gi, atau name komersial nyer sindrom belalang tempur.sindrom ini dijumpai di bahagian timur laut adelaide, dengan kapasiti penduduk yg dijangkiti kira2 4.5 org.virus yg pertama kali dikesan pada sup bunjut ababi (bukan nama sebenar) ini telah mula mengancam penduduk2 melalui kertas dan buku2 yg digunekan secare intensif utk setadi.keakraban dengan buku yg extrim ini menyebabkan kuman2 mudah berulang alik serta memenuhi ruangan diencephalon pesakit2.
antara sindrom2 jangkitan yg buleh dilihat dengan mata kasar adelah kehilangan daya imbangan badan dan ketidak fahaman dlm percakapan.... serta beberape sindrom lain yg masih dlm siasatan.

sedikit berite bola... GHANA MMG SUPERB.... dengan mantap menyayurkan czech. teknik serangan yg rilek dan kool (spt en azad) jelas menggelabahkan defend.peter cech sahaje yg masih mantain kool walaupon bolos 2 bijik (2 dari 6 kot...) komentator sume bajet after dpt early gol, ghana akan main defensive...namun ghana menunjukkan kehabatan mereka, dan memasukkan pemain2 berkualiti spt RAZAK PIMPONG...(mungkin die memecah tradisi keluarga dengan bermain bola..)
selamat berjaya buat ghana dan org2 yg exam...

26 comments:

azad said...

ada sesiapa yg nak memberi fakta yg detail tentang this prob?

azad said...

gambar yg menarik...
hero2ku time kecik

suria baje itam
flashman
maskman
hakuto-minami atromen taro (irama lagunye masih lagi terngiang2 di telinga)
volley ball moro attack
kickers (heronye, kakero)
cybercop (cucuk kad, tepon, 'beg anda kluar dlm mase 2 saat'..huhu)
gaban n nage nye
maiti mofin pawer renjes
transformers
dinasausers
G-I Joe (n musuh ketatnye, Cobra)
Dash Yankuro (kereta tamiya feveretku, proto emperor)
kereta hebat NightRider
Helicopter hebat Airwolf

dan sebagainye.....

ihsan_huhu said...

dash yankuro? tomatoman? saber rider n the star sherif?pooh bear? gummy bear? thundercat?DRAGON BALL..wahuahuah

eeejump said...

di manekh doraemon di dlm hati mu?

azad said...

huhuhu......saber raider n d star sherif....tu takbley blah

ngan kuda nye bley bdiri pegang snapang besar...huhu

pooh bear tak layan...other disney cartoons aku agak layan dulu

tanderkat aku layan gak....lion-o, cheetara, panthero n apa lagi eh...

dragonball time skola menegah...huhu

kenangan hanya tinggal kenangan...
kecik2 aku dibesarkan ngan katun2 begitu. kawan2ku kat kampung tak pnah pun layan katun ke, crite kat tv ke. kawan2 kat bandar posh2 ada plak action figure watak2 best2...

setiap org ada pengalaman sendiri, pembawaan keluarge sendiri, persekitaran sendiri.

aku aku dan kau kau

ihsan_huhu said...

ahhaha...doremon lagend doe sepanjang zaman...dragon ball layan skola rendah doe..ape brg..

azad said...

ada org kat Cardiff ni kata...

'siapa engineer yg dapat buat Pintu Ske Ati, n Kocek Doremon, mmg ciptaan super agung...'

hoho....mmg gara2 sindrom post-exam

orangan said...

kenape sin chan ngan shiro tak masuk?

Kamal Rizal Ishak said...

azad ko lupe nk letak sesame street dgn barney dgn ninja turtle

Kamal Rizal Ishak said...

terkenang sial kat kmb..makan nasik goreng pedas dgn teh o api neraka pagi ahad. pas2 layan dragon ball sambil karaoke lagu tema dia kat bilik tv.pas2 sambung tido.pastu kantoi IB exam..kua kua kua..

ihsan_huhu said...

shin chan dan shiro tidak lahir ketika kite kecil..hoho
kek pisang...jangan dilupa...

orangan said...

kek pisang? wa.. isk nape ingatkan aku? mahal giler kek pisang kt sini.. kt mesia tu sebungkus besar tu 4 ringgit jer..

ihsan_huhu said...

hoho..kl mahal buat r kek sunkist atau kek ceri..

azad said...

huhu....

banyak pulak katun yg aku tk ingat nak ckp tadi...bagus, anda semua telah mengingatkanku kembali terhadap memori silam...

bley tahan banyak gak katun yg kite usha ek time kecik....budak2 zaman sekarang tgk cite pe ye? kecik2 dah tengok naruto....tak layan....depa takde gaban...tak power

ihsan_huhu said...

diorg lg bodo, layan barney n fren n teletubbies... dan hi5...bosan gle...hahhaa

Zacharias said...

bapak bosan. ceebeebies

Zacharias said...

ghana main bagus semalam. aku punya la sokong, apart from tiba2 someone keluarkan bendera israel ketika celebrate goal. damn it.

cuma, ghana, patut bila dah main lawan 10 men tu, main la possession football. buang2 masa sket, tul tak?

ihsan_huhu said...

tuh r, xpasal2 lak die bwk kluar bendere israel from stokin die..cis2... tp ade player ghana yg sujud syukur lpas abes match...
diorg attacking pon mantap r...main macam rilek gle...so kl xmain possession sgt pon xpe sbb bosan lak nk tgk..hahaha

azad said...

apsal tetiba depa bawak kluar bendera israel eh? blank2....takkan terharu sebab tesco baru dibuke kat ghana...hohoho

masih smangat utk jepun...ayuh ayuh!

ihsan_huhu said...

yer..demi jepon2 yg comel2...

azad said...

Jepun bley buat kezutan kat Brazil beb....tgk aaa nanti...

gol Shunsuke Nakamura satu!!!
gooooooooooooooooooooooooooollll!
(odibel YM)

ihsan_huhu said...

ronaldinho merembat top corner... ooo..disave oleh azad...mantap2

zacharias said...

aku rasa jepun menang lawan brazil nanti. sebab brazil sure turunkan second string, pasal dia dah qualify.dia bukan kisah lawan champ group ke, runner up ke. pasal dia brazil. berhasil la insyaAllah. on the other hand, aku rasa ghana menang lawan USA, so either italy atau czech yang akan terkeluar dari tournament. i hope czech because i am in love with italy at the moment.. hoho

ihsan_huhu said...

ghana musti mng nyer... hoho
czech r qualify, lg bes rsnye..hahha
jepon buleh menang dgn brazil sbb brazil letak player2 yg sub je spt robinho, fred n gilberto silva (uhh...sub2 je nih...)

azad said...

apa2 pun, Jepun bakal menunjukkan satu taktik super hebat nanti lawan Brazil...

Brazil's attacking force is undeniably powerful...hence the only strategy that Zico could pull out from his coaching notes is the "Absolute Defence" style of playing...Tsuneyasu Miyamoto, yg merangkap kapten Jepun yg best, menjadi tunggak utama dlm memastikan benteng gergasi bawah-anjing (underdog...huhu) tidak dibolosi oleh manusie2 samba jaguh kampung....

Menyedari defense Brazil agak vulnerable....Zico akan launch "Absolute Attack" dengan menyuap bola terus kat Shunsuke Nakamura, super striker dari Kashima Antlers, yang akan disokong oleh Yanagisawa dari belakang...

huhu...Asia untuk Asia...

Japan all d way! ganbatte ne! YOSH!!!

ihsan_huhu said...

lalu, brazil tanpa absolute attack pon selambe je score...uhh..mungkin menggunakan taktik kao attack..hoho