Friday, June 16, 2006

buatmu en ANONYMOUS (bukan azad)

Anonymous said...

korg mmg xleh ditegur ke? aku hanya ckp waltzing matilda tu bukan ausralian national anthem. korg ckp aku ckp xbuat research la, apa la. aku xemo pun. aku ckp berdasarkan apa yang aku tahu. mmg benda ni xmendatangkan amal. tp, apa salahnya kalau tegur, berdasarkan apa yang aku tahu.
encik ihsan_huhu dan en eejump, terima kasih banyak2. aku bukannya nak tunjuk pandai ke apa. just want to say something. apa guna wujudnya comment corner ni, kalau kita tak boleh mengomen. ok. wassalam.

Thursday, June 15, 2006 6:52:11 PM

kehadapan en ano yg xmungkin dikasihi (xknal maka xcinta),

post ni mmg spesel utk ko sorg. aku nk tny kat ko, adekah ape yg ko TAHU itu BENAR? i dont give a damn to whatever u know, unless it's TRUE.kl camtuh, sume org berhak memberi kenyataan walaupon xbtol, if based on pengetahuan diri sendiri rather than kebenaran.adekah kami2 ini yg xleh menerima komen, atau KO yg xbuleh nk mengaku kesilapan sendiri dan merasa tercabar? sebagai tuan punya blog, aku buleh je delete ko nyer komen, tp saje nk tgk ape ag yg ko nak buat. so far, soklan2 aku masih lagi xdijawab oleh ko.

"so, kepade yg berkenaan, silelah membuat kajian dahulu sebelum membuat sebarang kenyataan... "

"hoho..anda silap..sila buat kajian lagi... en anonymous.."

ADEKAH UNSUR2 INSULT MAHUPON KONDEM TERDAPAT DLM 2 QUOTE DIATAS? ITU NASIHAT (cadangan lebih tepat rsnye..) SAHAJE RSNYE...LAIN LA KO ANAK MANJE ALA2 ANAKKU SAZALI (tiada kaitan ngn sazali mane2)... (en eeejump bertanggungjawab dengan ape yg die buat...at least he's man enough to reveal himself, ko xyah la sebok2 nk kasik tau ko sape...bimbang memburukkan hubungan diluar blog)

contoh insult:

"BODOH GILE KO, DAK KECIK PON LG PANDAI"

"FU*K YOU!!!" (tanpa memberi sebarang sebab..)


maka dengan ini.... ape ek? pk la sendrik....


...let the game begins...

20 comments:

naQ said...

bermain pool di pagi jumaat bersama en ihsan. kemudian dia bagitau pasal en anonymous ini. aku baca komen2 dan balah2an. aku tertanya2 en anonymous tuh sape...?
mistery man yg mcam tak menarik perhatian aje...aku rasa btul la dia nih senior kepada kita. org yg studi kat OZ dan pandai berresearch mengalahkan budak biotek.
ape2pun, balah2 la lagi...aku tak berminat pun...sbb ada benda lain seperti tennis live dan football live yg lebih menarik. haha.
kat UK nih mudah aje nak tgk bola...tak perlu berjaga2 di pagi buta seperti org2 di mesia dan sudah pasti OZ...yeah2

ihsan_huhu said...

cis2..kami xberbalah sebnanye..saje suke2 je tulis nih..
cis2..bgs ape tgk bola mlm2..br feel..haha

eeejump said...

aku tenang setenang si tenang. hnss2...

Zacharias said...

to en anonymous:
wah,anda memang hebat la dakwah. dakwah anda sungguh tak berhikmah.

dakwah tak berhikmah dari saya pulak:
BODOH

Zacharias said...

Actually, Right now, i think i would like to make a defamatory remark about people who use the nick ANONYMOUS with the intention of hurting people's feelinglah, pukul curi and defaming... kononnyalah!! tapi tak nak mengaku sapa dia. Takut apa?
I am here, for everyone too see. Bak kata orang Melayu " Walaupun teloq i kecik , at least ada gak teloq!" Hey, Maybe when you file a defamation suit i can finally see who you retards are... OR MAYBE YOU YANG TAKUT KENA SUE!!!
Here it is...
ANONYMOUS ni are bloody low life cowards-chicken with birdflu shit- good for nothing - worse than excrement and seriously, you must be the dumbest people on earth pasal you fail to realise that what you think or say doesn't matter, because you have no presence no being and obviously you do not believe in what you say because you will not commit your name to it. In short you are NOTHING. If you are brave enough to voice your opinions than show yourself be ACCOUNTABLE. you make me wanna vomit fluorescent green phlegm.

So kalau mahu berdiskusi janganlah datang mu anonymous. at least bagilah e-mel ke kalau berani nak bersuara lantang. Kalau tak memang macam Harum sundal la lu.

Zacharias said...

btw: tu pinjam dari blog afdlin shauki

eeejump said...

Saba beb. Walopon kebykn mende yg dikatekn tuh aku setuju (wahuahauhua), x perlulh berterus-terang cenggitu. Sudah terang lagikn bersuluh? (xde kaitan kot). Kesian die. Harap2 pengomen2 dan org2 yg dikomen serta org2 yg x komen mengambil pengajaran dr 'Riwayat Encik Ano.' ini.

Wassalam.

ihsan_huhu said...

wohoho..dasat2..byk vocab2 baru yg buleh dipelajari... nih fifi tido pon tercaba nih...

Zacharias said...

when he is nothing, he does not exist. so apa salah mengata benda yang tidak wujud?

teka teki, benda apa kita punya, tapi orang lain yang selalu guna?

jawapan: nama kita. sebab tu kita ada nama, supaya orang kenal kita. pendekar tanpa nama pun ada nama: tanpa nama

orangan said...

wah2... sungguh mendalam sekali teka teki itu..cam peribahasa melayu plak.. ades menusuk kalbu.. tahniah2..

orangan said...

erk.. ades.. saye bukan anonymous yerp.. kang tersalah paham plak.. ades...

dulu Anonymous yg tak sngaje, kini azad said...

kat 'disklaimer ada kata...

''Kalau salah fakta atau berase ape2, silelah sound dgn gembire...''

ni dok bising2, tak gembire pon...tak best ooo...

(ke aku sorg yg tak gembira?)

ihsan_huhu said...

sound la dengan perasaan gembire...tp ade salah fakta ke??
apegune ade ruangan mengomen kl xle nk komen...
ape gune ade name kl xpkai??

ihsan_huhu said...

it applies both way, aku sound org dgn gembire gk kl die salah fakta..br adil dan empat segi sama...

orangan said...

haha yg ni aku sokong2...adil2.. silalah bergembira semasa mengomeng atau dikomeng.. supaya yg membaca komeng2 tersebut juge gumbira..

ihsan_huhu said...

btol2... terime je la ape2 yg betol... ape susa2 nk gelabah2...

Zacharias said...

sayangkan bini tinggal-tinggalkan,
sayangkan anak tangan-tangankan,
sayangkan blogger komen-komenkan,
sayangkan awek... apa azad?

ihsan_huhu said...

sayang awek... tinggal2 kan..hahha

eeejump said...

...

azad said...

sayangkan awek....eerrr eerrr...

saye tak reti la bang...huhu
abang la ajar saye

ngeh ngeh

(sayangkan awek, kawen2kan...huhu)