Friday, August 04, 2006

malaysia? baguusss!!


Isam outlandish, regarding his visit to malaysia:
"I don’t think Denmark is a multi-ethnic society. I went to Malaysia three weeks ago and there you have Buddhists, Muslims, Hindus, Chinese, Europeans, Arabs, everybody's just mixed. The mosques are full, the churches are full and the temples are full and everybody just respects each other and that was really nice. I loved it over there. It is so beautiful. It is a different vibe. I was there for three weeks and it is just completely different from over here.
"

if he stayed longer in malaysia, it would be like this:
"the mosque is full only on friday, church packed by malay apostates, n and temple by indian loving malay girls who thought that these people look like the bollywood actors"

regarding kes lina joy, IFC, artikel 11 dan sebagainye... buat la ape2 undang2 camne pon..org kl npk islam tuh buruk die xnk gak... p la pungut tandatangan ke, tanda kaki skalipon... sile2 lagi dialu-alukan... pastuh kl penin2 blame je media.. wah...mudah2

5 comments:

azad said...

bila ada undang2 yg lagi tinggi daripada undang2 islam digunapakai sebagai perundangan, camnilah jadinya, smua org boleh permainkan...

Aku tau smua yg concern pasal islam mmg aaa worried dgn kes lina joy etc. tapi worried n rasa marah takkan kemana, sebab bkannye kita boleh gi depan lina joy bagi hujjah ke pape ke...tapi there are other practical ways yg kita bley take actions

-doa kpd Allah dgn yakin n spnoh ati moga2 umat Islam (dilahirkan muslim ke, baru masuk ke) kembali kepada ajaran islam yg sbnar
-mendalami ilmu2 basic spt solat, puasa etc. skurang2nye basic kukuh, yg lain inshaAllah bley follow-up
-ada usaha blajo sirah nabi, bkan nak hapal tarikh bile nabi pi mana, tapi amek wisdoms yg nabi tinggalkan,amalkan sunnah
-berusaha memperbaiki niat kita hari2, polish hati akal napsu jiwa etc
-berusaha jadi manusia terbaik, thru our character, sebab kadang2 dari perangai kita aaa org jadikan hujjah cenne muslims behave
-bermembe berkengkawan suma lapisan org, tak kire aaa die tu cenne pun, sbb sayang beb kalo dok dgn org2 baik je, org muslim yg huhaa huhaa tu terabai, tak guna....

banyak lagi practical ways....tu je kot stakat ni...wallahu 'alam

ihsan_huhu said...

aku nih membe huha huha ke?

azad said...

mane de...

ko membe aku yg alim
-hapal doa2
-hafazan IB - cemerlang....(aku lulus, nisam gagal!!....huhu~)
-ensem lagi bergaye (points tambahan)
-stylo mylo baju sleeveless o2 n tshirt kadet bomba dgn sluar lusuh baggy ....huhuhu

Zacharias said...

siapakah golongan huha? adakah murid sekolah agama atau sekular?

p/s: bdak2 sek sekular, masuk unibesiti jadi baik. bdak2 sek agama, masuk uni jadi setan

azad said...

budak2 sekolah agama yg sekular, masuk universiti jadi setan yg baik....uhuk~

budak yg masuk sekolah agama, kemudian disekularkan, seperti budak baik yg dipersetankan....huhu!