Sunday, August 13, 2006

AGM MISSA 06

smlm 12 ogos 2006, satu AGM missa telah diadekan kat Kampung. acare yg dijadualkan bermula pd pkl 10pg, spt bese telah start agak lambat kerane menunggu beberapa VIP n VVIP. 3org telah meletak jawatan, iaitu matno@syauki (press), rozanizam(s/u) dan jai(bendahari).


matno n rozanizam

jai n anep(pengerusi yg berpantun)

setelah upacara meletak jawatan berakhir, pengundian otai2 MISSA baru diadekan. sambil menunggu pengiraan undi, pendatang2 diasyikkan dengan alunan nasyid selame beberape menet yg memukau bagi mengelakkan hadirin2 mengganggu proses mengire undi yg memakan masa itu.


golongan2 penasyid..

pengire2 undi n hadirin yg mampu menggugat availibiliti nasik beryani

pembelibelah n antare barangan yg dijual

dan pemenangnye..en matshah(press), jibo(s/u), Lee (bendahari yg mng tanpe bertanding) dan beberape AJK lain. penyokong2 calon persendirian, en Fahmi (bkn name sebenar), jelas tidak berpuas hati apabila calon idaman hati mereka tewas.namun cobaan rampasan kuasa oleh golongan ini yg diketuai oleh en zarip telah berjaya dipatah riukkan oleh aura en matshah yg berkuasa 999,999.9hp kuasa asura. lalu..tanpa membuang masa, kelihatan manusia2 membawa perut masing2 yg sudah bertango sekian lame membaham nasik2 beryani, kek coklat n puding buah.berikut adelah respon terhadap makanan2..

"sungguh sedap sekali" kate en apam
"sedap sehingga aku mengambil lagi satu tapower nasik utk dibawa pulang" en hasip
"sedap ke?" en papa yg tdo n xdpt makan...hahaha
"fuh..nasib baik sempat" en cham yg dtg time makan je..


ucapan press baru, nasihat dr press UMNOSA

en book yg dr awal cube mngendeng bendahari baru, n aktiviti pertame en alip bersama missa

tatkala kami bergembira, muncul bapa baru utk mengumumkan pengakikahan anak beliau pade 19/8 nih...tidak lupa juga 13/8 BBQ oleh umno..wah2..byk makan free... bgs2...


amir faiz n anak perempuan beliau..

upacara ditamatkan apabila baby itu nangis dan sume org pulang utk solat zohor...
dan main bola dipetang hari. ternyata penulis telah mengalami contusion di bahagian gluteus medius dan 1st metatarsal, serta kesakitan tibial (medial) collateral ligament akibat penerbangan bersama en pulom dan lebau, serta sepakan acap. adoi2..
gambar2 len ade di sini atau di side bar..tq2

10 comments:

azad said...

Matshah jadi Press MISSA?

Allahu akbar....bagus bagus...

Moga2 Allah beri korang kekuatan utk terus brjuang, cemana skalipun, kat south australia tu.

BooK said...

amir nak akikah kambing ke akikah anak die? pe la kau ni.

hahaha.

ihsan_huhu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ihsan_huhu said...

org selalu ckp mcm nih: "datanglah ke majlis akakikah anak perempuan saye"
xdek org ckp camnih: "datanglah ke majlis akikah kambing saye"
hoho

eeejump said...

missa tuh ape? mcm misi kt sepital tuh ke? ke missy elliot?

ihsan_huhu said...

missa itu malaysian islamic society of south africa

ihsanist said...

bile ko nak rasmikan ko wat la MASNISA (Malaysian Aborigine society of UniSA). nnt aku sokong. lgpon name tu best pe.

alif176 said...

comel kan baby tu?ihsan kau bila lagi? aku harap, di AGM MISSA seterusnya, aku dapat dengar ihsan kata "datanglah ke majlis akikah anak saya"..hoho

ihsan_huhu said...

lor..ko la press..sbb tuh ko letak jawatan S/U missa..mcm aku tatau je..haha

x3m said...

haha..ihsan..kelihatan aku berlegar2 di sekitar kawasan tersebut..cadangan utk agm missa thn depan.. mana2 calon yang sanggup bagi nasi beriyani 2-3 utk aku..secara automatiknya layak memegang jawatan tersebut selama sepuluh tahun terakhir dalam hidup beliau.. haha..kuasa veto..