Thursday, April 02, 2009

erk.. [bosan cam ci........pan]


gambar hiasan

1. berita terkini hari nih: (jarang gle ade segmen terkini pagi2 buta)
mmg berita kekalahan Argentina penting dan urgent utk org2 kat mesia


(click to enlarge)

2. For those who dont know, Kelantan is not a state within Malaysia. owh, no wonder they speak weird foreign language and their chix r hotter! n u might need to have an international passport to go there. so it seems dat Oz is not the 1st foreign country i travelled pursuing my study, i knew it. lol


(click to enlarge)

3. Religulous review
a docudrama ridiculing religions around the world, cant comment much on points he made against other religions due to lack of knowledge etc, but from a muslim perspective, i think this film is a failure. This 'Bill' guy is kinda snooty, always refused to listen to explainations, and he did not get the best person to explain things which he doesnt agree of. forget the high IMDB rating, it is a lame thing to watch.

my conclusion: Kill Bill!

4. berpelukan x melanggar tuntutan agama?

menurut Ummu Vanida Imran dalam kitab fi zilalil utusan,

"SEBAGAI pelakon, Vanidah Imran sentiasa bersedia melakonkan pelbagai watak sama ada menerusi teater, drama atau pun filem.

Menurut ibu kepada dua anak ini, setiap watak akan cuba dilakonkannya asalkan ia tidak melampaui batas agama dan budaya Timur.

Antaranya kata Vanidah ialah, adegan peluk yang akan dipersembahkannya menerusi teater berjudul Mahsuri pada 24 April ini."

"Dalam teater Lantai T. Pinkie yang saya lakonkan pada tahun 2000, pelakon Che Kem pernah menepuk bontot saya dalam satu adegan."

ya, mmg kat kampung2 penduduk2 ske berpelukan dan saling menepuk bontot. so ape ag, next time lepas open house missa ke usrah ke leh r aku peluk awek mane2 sambil menepuk bontot mereka.

jage2 jgn tepuk bontot sampai mati pulak. mcm budak nih.. isk2 kesian.

5. tiket free



membuang mase 2 jam attending string quartet yang sungguh bes (utk org2 yg nk tdo n utk org2 yg ske dress up)

ps: kenape aku skang nih makan byk tapi still lapar gk? bosan? stress?bele hantu?

7 comments:

husna afifi said...

muka dak yg mati tu mcm muka cucu mak andak
oh..tidaakkk

AyanaAsham said...

mkn byk tp x kenyang ek
sah mkn x bace bismillah ni...wahaha

noor.shaheeza said...

tak faham nape kelantan bukan state dalam malaysia.. ='(

{Suria Muhammad} said...

2. For those who dont know, Kelantan is not a state within Malaysia. owh, no wonder they speak weird foreign language and their chix r hotter! n u might need to have an international passport to go there. so it seems dat Oz is not the 1st foreign country i travelled pursuing my study, i knew it. lol


haih! sengal!

ihsan_huhu said...

to una:
patut r mcm pnh tgk.. hahaha

to ayana:
mane plak..siap bace yasin ag b4 makan

to ayie:
sbb die letak brite psl fan bola kelantan kat segmen sukan antarabangsa.. nih sure r ko bkn kaki utusan nih

to suria:
selambe je...

panggil aku sheh said...

alamak!
vanidah owg t'ganu

Muhammad Teja said...

hahaha.

jom p tepuk dan peluk!

Hahaha..

hahah

uhuk!