Monday, November 02, 2009

slmt balik mesia kpd una

1. kje

gle bz minggu nih, friday nite, saturday nite. omputih nih dh gile ke ape? friday nite g r clubbing n berprojek2 ngn chix2, ade ke makan beger plak. gle xdek life diorg skang. haih. pnt gle siot shift dedue hari tuh.


hadiah mystery customer sabtu arituh. cayalah!

2. pasal post yg lepas

aku terjumpe quran tuh kat rak2 mesjit wandana. memule aku try nk bace sbb mls nk kuarkan quran kecik aku yg diawet dlm beg aku tuh. bese r org yg g mesjit awal utk solat jumaat mmg r byk mase terluang utk beribadat. tetibe, aku rs pelik n konfius lak nk bace quran tuh. ble usha cover die, die ade tulis "rawah al warsh". so drpd niat murni aku nk bace quran, aku layan lak bace 'preface' die psl origin quran nih n asal usul history sket lebey kurg. n aku compare dgn quran 'rawah hafz'. korg nk tau lebey2 p tny tok guru quran mane2. aku bkn tau sgt tp nampak r die nyer perawi lain2. tp still going back to usman bin affan n 5 bijik quran yg disebarkan zaman2 tuh dlu. nnt ade mase aku g menuntut lebey2 ngn abg aku or sape2. cam bes je.

lps solat aku g jumpe imam tny kat die aku nk bli quran tuh. die kate "we dont sell quran here, u can just take it". mak aih, baik plak pakcik nih, patut r jadik imam. nnt aku bli quran lain letak la sebijik kat situ.

3. main petang

dimana ada aku, disitu ada camerawoman. tp xleh nk menunjukkan kepoweran mcm mggu lps sbb ade rs mcm pelik dkt area2 piriformis n die tarik smpai kaki tuh. fuiyyo. nerve glide problem kot. so xleh nk lari2 sgt.

4. bola

mlm sabtu lepas kje naik beskal mlm2 g umah muniaq utk tgk game Arsenal-Spurs. mng 3-0 tp spttnye boleh laukkan spurs selambe je. dh lame r plak xtgk bola ngn member2. tp munir 2nd half die blah layan awek. chet.



5. una balik

skang nih aku rs die dlm flight dr kolombo ke mane ntah nk balik kl. bosan gle die sampai sume gamba fb aku die komen hahahaha. bgs r dok oversi lame2 jadik tensen ade r. tgk mcm azam tuh, kepale otak tuh dh xbtol dh dok oversi lame2 sgt.

6. panas

ini blom summer ag. npk gaye taun nih panas awal, maka beruntunglah golongan2 yg balik mesia taun nih. tp kalau panas lambat, maka rugilah golongan2 yg balik mesia utk summer. dh la balik mesia panas, makan banyak sure jadik gemok nyer, dtg balik pon panas ag.

tips2 menghadapi musim panas:

-waktu siang, tutup sume tingkap n pintu n ape2 lubang yg ade kat umah. sbb angin siang panas.
-waktu malam bukak sume lubang2 yg ade. sbb angin malam xpanas.
-waktu siang dan malam berbogelanlah jika berkesempatan
-bli aiskrim byk2. mmg bes.
-bli sprinkler dok dpn kipas. sprinkle kan diri anda tiap2 2 menet.
-g lepak kat umah dak2 village. xyah bazir bil letrik umah sendirik utk pasang ekon.

ps: xhot pon heliza tuh, dh r watak die bosan gle dlm cte tuh. argh aku terpedaya dgn hasutan rakan2.

14 comments:

AyanaAsham said...

pdhal ko shuke kan org dok komen ko punye gambar....hahahaha

ainishamsi said...

'bli sprinkler dok dpn kipas. sprinkle kan diri anda tiap2 2 menet'

though ni macam reasonable utk dibuat. tp kalau aku imagine, macam org gile je buat mende ni, siap ade rutin setiap 2 minit. :|

chika said...

asal kau asek dapat adiah je.
gle x aci siot.

{Suria Muhammad} said...

'dimana ada aku, disitu ada camerawoman'

asal camerawoman? kata ghey

husna afifi said...

huhuhu
mmg bosan tahap cipan
smlm dok lepak heathrow dok menTag la gamba2

hr ni dok lepak colombo
dok....xtau la
aiseh
panas lak tu
dah petg mcm nk mgrib tp panas giler
oh..mampukah aku menghadapi msia
wkakakaka

husna afifi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
husna afifi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ihsan_huhu said...

ynna:
mmg aku ske pon. org kutuk ke ape ke aku xkesah janji ade komen wahahahhaaha

aini:
ala nih kre rs mcm kipas yg ade mist kat luar starbucks tuh r. nih monggor yg ajar aku. mmg bes.

chika:
td aku dpt bola lagi satu wahahahhaha

kuki:
mane r aku tau, camerawoman magnet r kot.

una:
dok mesia panas woo hahaha

Munir said...

oitttt. slambe je buat cerita aku gayut. siot je kan.. hahaha.

Lutfie said...

u cock

ihsan_huhu said...

munir:
ala malu2 lak nk ngaku

lutfie:
aku ayam? ayam pe?

zacharias said...

bukan rawahla, biriwayah. adoi, budak2 zaman skrg, baca jawi pun tak reti.

Dan benda ni pun banyak orang kompius. kalau bagi kat imam masjid kat mesia, sure dia kata ni bukan rasm uthmani, jadi dia suruh bakar. sedangkan, rasm uthmani tu konsep lain. Ini quran majid yang lama kat mesia tu pun dia kata bukan rasm uthmani, suruh bakar.

bakar bakar..

husna afifi said...

1malaysia
1al-quran la

yg lain bakar ok!

ihsan_huhu said...

ki:
aiseh camne leh salah. tuh r tgk hari jumaat tulis hari isnin mmg silap r.

Tuh r dlu ayah dok bc quran majid kat mesjid tuh, pastuh ade seorg ustat yg ternama kat UTM kate xleh bace dah, xbtol. apa daa.

una:
1malaysia xmain la bakar2. kite bom kan jek.