Tuesday, October 10, 2006

sindrom ramadhan...

selain dikenali sebagai bulan puasa dan pesta makanan (di beberape tempat), bulan ini juge buleh dikenalpasti dgn peningkatan jumlah org2 yg membace quran di mane2. bgs lg berpahala. tp, aku rs n observe ramai lg yg xboleh bace dengan betul, esp part2 yg susah n hukum2 yg pelik2 spt isymam n lain yg lebih pelik. kebanyakan hukum2 nih ade 1 0r 2 tempat je dlm quran (aku xdek record lak kat ayat mane leh dijumpai). so, samaada x perasan atau xtau, ramai org mengambil langkah membedal sesuke hati. xtau r kl aku salah denga or diorg pkai qiraat or riwayat imam2 lain. so, terjumpe artikel yg bes lg menarik utk pembace2 al-quran di sini. jika xtahu bolehlah bertanye. masalahnye kl jumpe setahun sekali berape ramai je org yg kesah utk ambik tau.
selain itu, ade juge artikel yg bes dari economic-but-islamic scholar, backed by the kangaroo govt di sini.

skang kat cni sudah ade hari2 yg panas, maka makin seronoklah golongan pencuci mata berkeliaran di mana2...hahaha.. xmacam kat mesia yg mengalami winter tahunan. terimakasih kepada negara jiran yg menyumbang.

ps: haze, good for business. jual mask byk untung loooo

3 comments:

amanitium said...

dude, tu gambar betul ke? aku duduk dekat kl tak nampak macam tu pun?

bila kau nak letak gambar2 gadis musim panas dekat sini untuk tatapan umum? untuk dijadikan teladan, eh, sempadan. haha.

ranged said...

hoho, winter se, tahun lpas semasa di subang smpat gak aku rasa jap, hoho

sarah awangdahlan said...

aku suke gmbr tuh.. cam winter sonata kat korea la plak...