Sunday, August 23, 2009

Ramadhan 1430


ubat tonik abg kuat di bulan puasa

1. Pre-ramadhan

berfegangkan kefada kalimat fefatah melayu mesopotamia, 'malang xberbau namun nasik sheikhul arabi harum jiddan', ana telah mengsfendkan mase utk mengupdatekan tayar darrajati yg tercinta dengan mengefumfkan menatang asdhar diatas. tujuan dan motif ferbuatan tersebut adalah lianna mengelakkan tayar fancit sefanjang ferjalanan ke mesjit utk berbuka fuasa la. dengan kurgnya kadar femancitan, ana akan dapat hadir ke majlis berbuka fuasa pada 'kitaban mawquta' disamping mengurangkan kadar fencarutan berganda apabila musibah berlaku. disamping itu, ana juga telah menukarkan tayar defan dengan al tayaran jadidan.

2. Dh ramadhan

semalam xkje.. waahahahah. ana sangatlah gumbira kerana ana tidak kerja semalam. ana sudahlah kerja dari hari ahad samfailah hari jumaat setiap hari. ana pon duduklah fil uni membuat kerja dan beriftar fil masjid siti wal tarawih wal balik rumah liushahidu al qurratul qadami, baina arsenal wa fompii. arsenal fon menang 4-1. ana sudahlah miss satu tarawih dekat masjid sbb ana kerja malam jumuah. tadi ana punya manager sudah kasik call tanya mau kerja fissa'atu assaniatu ila assa'atu assaminatu, tafi ana tak mau sbb ana mau makan2 fil masjid.

3. Ramadhan guide
(berdasarkan ingatan aku dari taun2 lepas)


pusat2 berbuka puasa:
a. alkhalil - nasik minyak ngn kari kambing, n samosa + lain2
b. Siti mosque - nasik org iraq + lain2
c. Wandana Mosque - xdek bukak pose hari2 tp kl ade sure grand gle.
d. Rumah2 persendirian - sukehati tuan rumah r nk wat ape2 pon
e. tpt kerja - Fries, beger, roti, onion rings, bacon, nuggets & soft drinks

pusat2 terawih:
a. Siti Mosque: 8 rakaat pendek2 (fevret ramai)
b. Al-khalil: 20 rakaat 1 juz
c. Wandana Mosque: 8 rakaat 1 juz tp bace laju (fevret aku)
d. Rumah2 persendirian: ikut sukahati imam
e. xbuat langsung

pusat2 moreh:
a. rumah2 persendirian
b. rumah org lain (lebih afdal)
c. villis, pizza house, safra etc

4. lain2

menyahut seruan adelaidenow.com yg ini, aku telah melodgekan satu report. aku kdg2 rajin gk respond kat sotkaba just for fun. berikut adalah report yg telah direpotkan time bosan2 buat keje kat uni smlm.

date:21/08/09
time: 2340
location: sudholz rd Gilles Plains-Paradise

hi, i dont know if these ppl can be categorised as hoon ,but yesterday after i finished working at a fastfood outlet in Gilles Plains around 11.40pm, i cycled home to paradise. Suddenly a car filled with teenagers/youngsters took over me and started shouting and abusing me. i kept my calm and didnt respond, and i didnt give so much attention to the details because such incident happened quite frequently anywhere around Adelaide.

as i arrived near the paradise interchange, i saw the same car parked on the road side, and the boys started chasing me with a stick, and some of them tried to follow me home too.

it is a bit unfortunate that i didnt manage to get much info other than the colour of the sedan car (maroon/dark red/Brown, well it was at night), and i wasnt able to recognise their faces as well due to the time it happened and i was busy thinking of saving my arse.

this is the second time the similar incident happened along the road, the last time one of the male passenger threw things at me but thank god he just born suck at throwing.

i hope these boys died in a car crash or roadside shooting or some other literally eye-popping gruesome incidents. such people are not suppose to be alive let alone to be on the roads.

thank you and have a good day.



selamat berpuasa n congrats to poji yg sudah beranak. kpd en Mufas n Andik yg baru kawen arituh, berhati2 membuat anak di bulan ramadhan. oh n gudluck to Miss Rachel Finch (Miss Oz) yg akan bertungkus lumus kat Bahamas utk miss universe 09 comp mlm nih. tunjukkan lah kesemua bakat2 yg ada.

ps: saya berharap agar Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat mengikut nasihat Tuan Guru Muhyiddin Yassin supaya beliau bertaubat.

16 comments:

Lutfie said...

nice tune of fadang fasirun.A lot of OZ are born as anak harammun jiddan.Aku selalu kena shout,masa ngah cycling.haram buat aku tekujat dan x semensa2 aku melayang kan jari yang selalu nya offensive.Bladi oz are bladi!

ahmad syafiq al-gonzalez said...

hoho

btw

apit igt nk amek lesen motor. hehehe

AyanaAsham said...

salam ramadhan ke 2
erm x sangka plop ade siti mosque......

ihsan_huhu said...

lutfie:

ade skali diorg balik ice coffe sekotak miss plk tuh.. baik kasik aku je

syafiq:

amik r lesen moto pon bgs

ayana:

siti=city

panggil aku shEh said...

hye lutfie..hehe
*seyes-xde-niat-pape-pon*

ey ihsan!
susah jugak kn dok oversea..
kalo aku kene mcm tu, sah2 aku balik nangeh2 kt ayh aku!

aku nk tgk ubat tonik tu tahan pncit brape lame.. nt xpsl2 2 3 ari ko update dgn entry, *PANCIT LG*
HIHihii

husna afifi said...

arjuka fi sihhah wa'afiyah ma'a darrajatuka...
haha

ihsan_huhu said...

sheh:
br ko tau, igt sng ke dok oversi

dh seminggu dh xpancit2 ag. die kate 2 taun tp kl ade update sebelum 2 taun psl pancit korg tau r bende tuh xboleh pkai

una:
wah.. boleh r bercewek mesir dibawah cahaya bulan purnama ditebing sungai nil hahaha!

zacharias said...

fuh, giler ganas budak oz.

wei, amek lesen moto Bfull terus. Pastu boleh a kite ride moto besar. Kete iswara boleh pass kat esan, pasal una n kakak tak reti bawak manual

isuzu_aizu said...

kitorg penah kene baling ngan mashed potato time tunggu bas kul 8 malam kat area stepney.dia baling tepat tuju kat dahi kepala aishah smpi benjol. pastu terpercik kat mulut aku, aku cam dah glabah makanan ape ni, bile rasa oh nasib baik potato. huhuh. mungkin sbb dia tgk kitorg bertudung kot, dia mcm slowkan kete, sumpah seranah dan baling makanan tuh. membazir jek. haish

mangkuk statik said...

Kau tu fragile huhu. Tak boleh bertumbuk bergusti dah.
Aku cadangkan kau beli pistol je.

angchoonseong said...

u have to ask jere to go adelaide dow.

i read in bbc 2 years ago, a zidane-look-a-like punch a small irritating orang putih boy in public and ended up in balai. Hahaha.

moto hidup kita:

jere, idola ku, idola mu.

angchoonseong said...

u have to ask jere to go adelaide dow.

i read in bbc 2 years ago, a zidane-look-a-like punch a small irritating orang putih boy in public and ended up in balai. Hahaha.

moto hidup kita:

jere, idola ku, idola mu.

ihsan_huhu said...

intan:
diorg tuh mmg bangang

mangkok:
bak kata pepatah org bijak xstart gado, kl jadik pape leh saman dpt duit juta2

ang:
mana weih?

Zacharias said...

aku pernah gak berdiri kat bus stop. 2 kali insiden. first time telor. seb baik sempat elak, jadi kena kat nenek omputih kat sebelah.

sekali lagi dia baling tin air yg dah kemek2. fuh, seb baik tak kena yg ni. dah la najis, kena bleh luka.

ntah la, sangka baik je la, depa nak buang sampah tapi miss

asma' afifi said...

ana understand!!!

nkecik said...

time aku ngan kak n drive gi melben arituh, kete depan tunjuk fcuk kat kitrg n baling tin coke dr kete diorg ke kete kitrg

kak n yg hebat merempit berjaya mengelak, kalo x kompem calar kete sewa n terbang duit kitrg

tapi aku x la sekejam ko doakan diorg mati eksiden. aku doakan diorg mati pasal terlebih kolestrol je.