Monday, March 10, 2008

summer+PRU12 round-ups

summer: too many things happened to me but nothing got to do with other people

PRU12: here is my respond to this post.

1. the lesser of the two evil.
whats this? there's no such thing. it shud be the lesser between an evil and a potential evil. it is like giving ur daughter to a rapist, who had been raping her for years, yet still give the rapist another 4 yrs to rape ur daughter, fearing that other people might rape her. doesnt make sense.

2. pembaziran
yes, the multimillion projects have benefited our country in the tourism industries etc, but i believe that the "pembaziran" happened most of the time before the projects are completed. the cost shud be far more less than whatever amount spent.

3. Media
anybody who witnessed the responds and reactions towards the Rudd's success might expect a similar coverage by the Malaysian media, u wish!. Buletin Utama 9/3/08 was DULL, incompetent and impotent (regardless the ageing cute news readers which Tv3 is known to hav). come on, Malaysian politics is not all about PakLah, Najib and BN ppl. Sammyvelu lose the PRU12. to who? dunno! the opposition takes 5 states. 10 secs show nik aziz, 10 secs show DAP ppl angkat2 tgn in penang, 10 secs show new kedah MB. this big events r far more important than the clips showing azalina othman said, sharizat, muhyidin yasin, and other BN ppl showing their support to paklah's leadership earlier in the news. apebende r...

actually dis post saje nk dump pics2 yg diambik throughout the summer. hahahaha. make ur own kronologi.

tekateki: adekah ramai org idong berdarah time summer disebabkan cuace yg sgt panas, atau banyak awek2 seksi dimerate2 tempat?

ps: jika anda seorg Mat Capap, anda xperlu risau dengan masa depan anda. anda pasti akan dapat berkahwin dgn anak perdana menteri dan memenangi kerusi Rembau.(tukang tilik 2008)

10 comments:

aN99 said...

jika anda seorg Mat Capap, anda xperlu risau dengan masa depan anda. anda pasti akan dapat berkahwin dgn anak perdana menteri dan memenangi kerusi Rembau.(tukang tilik 2008)

Aku terkesima bile bace ayat di atas kerana kebenarannya menusuk kalbu ku..syabas rakyat Malaysia kerana berani membuat perubahan..

Takbir
People's power
Makkal Sakhti

aN

aN99 said...

n one more thing.. sape la rakyat malaysia kt rembau tu yg undi si Mat Capap yg angkuh dan bongkak tu.. kalau aku duk rembau aku sanggup pindah KL n duk bawah jambatan je dr ngaku duk rembau.. memalukan

aimi said...

tuan rumah, link to post yang warna merah tu takde laa,,,,

Muhammad Teja said...

wor rembau. sapa YBnya?

ihsan_huhu said...

link sudah dibetulkan.. tq2

.cookie suria m. said...

nak tegalak gak bace entry yg sungguh berkoba2 kt link yg ko kasi tu
hoho~

i daresay that some people have been blinded by d past, thinking on how much jasa d rakyat have been received by d gov. but somehow they seem to forget that there've been someting beneath d something

d blatant lies they're.

Allahuahlam..

zacharias said...

haha, seronok tul membuli budak di link tersebut. tak kenal pun, baru pressure sket-sket.

satu lagi, budak2 yang 'islamic' kat oz memang pelik ke? dia nampak PAS tu salah dan tak betul sahaja eh. ust salam ajar camtu ke? in fact, sahabat yang ada pun cakap, araham pimpinan kata 'undilah yang paling dekat dengan islam'. sungguh bodoh tak in-touch nya mereka ini. tahukah mereka, PAS adalah political front untuk pas dan NGo2 islam yg lain seperti JIM etc. refer deklarasi permuafakatan serambi mekah.

to be honest, aku dah cukup menyampah dengan budak2 OZ yg konon sokong islam, tapi pro-UMNO. tak abes2 cakap soal khilafah etc. usah bersembang soal khilafah, jika anda sendiri memilih untuk tidak mengundi. apakah sama orang yang duduk (qaidun) dengan orang yang berjuang?

zacharias said...

sembang pasal khilafah, n then very pro syed qutb. kalau syed qutb ada kat mesia, agaknya dah ramai dah puak2 UMNO mati kena tembak, macam orang mesir tembak anwar sadat. At least ust hadi takde pun suruh sape2 tembak paklah or mahathir. orang pas kena tembak pun sabar je, refer memali, batu burok etc.

I clearly see the indoctrination in the oz student. I fear the qutbism has pentetrated into their hearts. would not be surprised if 70% of this people dream of jadi suicide bomber

Muhammad al-Syathi'i said...

ihsan...

pesan imam syafi'e, jgn berdebat dgn org yg jahil...

link tersebut sgtlah menunjukkan ketidakmatangan dalam memberi comment.

ckp pasal step2 nk bina khalifah (according to pendapat albanna), adakah si dia tu dah tau camne gerakan IM di seluruh dunia? IM pun bergerak based on country situation dlm mencapai matlamat tersebut. tak terlalu ideal sebagaimana step2 yg disebut tu.

BTW ihsan, mantap jugak abg ko nih. igt nk jumpa skali laa. haha

zacharias said...

En Muhammad,

sorry aa, aku angin plak kat sini. takde la, bukan apa. makin lama, aku makin risau tengok budak2 Oz kena indoctrinated. Padan la polis Oz pun concern.

Ni dah parah ni, kalau nampak nak selisih pun kena lintas jalan supaya 'ikhwah-akawat' tak selisih maka terjaminlah kedaraan dan keterunaan mereka. Juga tak boleh naik lif sekali, duduk sekali dalam bas, atau apa2 yang ada perkataan sekali. Agaknya, kalau ada yang jatuh pun, patut buat tak tau saje, sebab boleh menimbulkan syahwat. tapi agaknya, cakap dalam kelas, duduk sebelah mat saleh dalam kelas, gelak dengan joke mat saleh dalam kelas, takpe eh. oh, jalan selisih dgn awek Oz yg berpakaian hanya cukup cover bahagian-bahagian sensitif ke, ok plak. ape? takde pilihan? eh, camtu pulak. apa kata encik jalan di tengah jalan pula.

Gharib sungguh.