Thursday, December 07, 2006

berabuan di adelaide bujur...


hmm.. dah lame x tulis dan merepek kat sini.. walaupon didesak oleh beberapa manusia aku tetap berbuat bodo sahaja...wahuahua... akhirnya ade gk bende aku leh tulis kat sini (ade byk sebnanye tp malas...uhh)
oleh kerana 5/12 arituh hari last 2nd Test Ashes kat cni, so aku pon mendecide utk bersiar2 di sekeliling Adelaide Bujur. dan secare ajak2 satay chickennye aku mengajak en Bear dan konco2nya utk turut serta dgn ektiviti bergambar-gambir di luar sahaje memandangkan desas desus akan kemahalan tiket utk masuk. aku jua mengajak en Fahmi yg merupakan seorg peminat dan pemain kriket di suatu masa dahulu.
lepas solat zoho aku tros cabut ke uni seorg diri, dan housemet2 len p bermakan pancake... sebaik saje tibe di luar bujur tersebut, bahang kepasrahan melande akibat tiada apa2 di luar bujur tersebut melainkan didalamlah jua... maka aku membuat isyarat asap kepada budak2 yg dlm perjalanan utk dtg. lalu bergambarlah aku di luar utk seketika waktu...


en bear, long dan faris tiba dengan perut yg dipenuhi sumbangan Knoodle... lalu bergamba lagi dan bercadang utk berlepakan kat city didepan skrin yg besa itu..huhu..bergamba lagi...


setelah gagal mendesak en faris utk bertanyekan harge tiket kepade en pacik penjaga pagar, aku dengan macho lg bergaya Asian melangkah gagah lalu mendapatkan informasi harge tiket... lalu terjadilah insiden berikut...
aku: excuse me, may i know how much is a ticket?
en macik: $10 doler ( GST inc.)

aku: oo..cool..thanks (perasaan yg bercampur baur)

en pacik: what??...
en macik: he's asking about the ticket price...
en pacik: it's $100...
aku: erk...

en pacik: $200... $250...
aku: come on... the cheapest one...

en pacik: $300...
aku: really? u must be joking...

en pacik: see... there's only 2 hours left for the test to finish, so people are coming to see who's gonna win... that's why they double the price...

aku: oo..really (sudah termakan umpan dan kecewe)...

en pacik: it's $10...(sambil tersenyum)
aku: oo..thanks.. (blurr..)

en pacik: $10...


kami pon bersepakat utk masuk memandangkan ketidakmahalan tiket tersebut... namun en acap masih gagal dikesan walaupon matahari begitu terang memancar... en fahmi juga dibayangi en acap... aku dan dak2 pet pon masuk setelah meminum air tin yg xbuleh dibawak masuk...

tak lame kemudian en acap n en fahmi sampai dan berjaya mengesan latitud kami yg bersuka ria di dalam.. lalu berlakulah proses pergambaran secare bersepadu...






dimane2 jue kelihatan supporter england... haih...







dipendekkan cite, oz telahpon mng setelah berjaye mendapatkan lebey drpd 168 runs... considered one of the best test match ever oleh sotkaba n media....wahuahuahauah... pasrahlah en2 england disekeliling kami yg berbisingan ini..hahaha



lalu berpulanganlah kami dengan gembire n sunburn (kecuali acap...hahaha)
gamba2 len ade di sini atau di side bar...tq

ps: tq kpd en N cabang yg mendorong aku mengusha ashes ini...

14 comments:

zacharias said...

giler best pegi tengok ashes.

fahmi said...

aku terkenang time aku maen kriket dulu biler tgk ashes ni.....weih nasib baik ko ajak aku tgk...mule2 aku malas tapi atas desakan bear & konco2nyer aku pon pegi.....tiket murah plak tu.....oz oz oz oi oi oi

eeejump said...

aku mmg merekemen yg bes2 je.

sayatakcabang said...

10 doler tu buleh blanja saya makan..

angchoonseong said...

so wats the result? ini cina la...tulis bm yang encik azha pun tak paham...

ihsan_huhu said...

weih cina... u tgk la scoreboard yg olskool itu...
basically macam ni la.. oz kalah toss, so kerja Oz ialah to chase england punya jumlah run la... n jumlah run yg diperolehi england lepas 2n innings (pukul kali ke 2) adalah 168 runs. so oz pon dapat exceed 168 runs... so Oz mng la...
next time i wrote in cina pulak la... lemmaaaa

zacharias said...

england dapat 168 je. sure pasal sumer kena bowl out. hahaha

lufti said...

bes2

Anonymous said...

kena tipu? haha

angchoonseong said...

ni hao? ni ke yi write in chinese? hao heng hao...


---ingat aku erti cina kah?--- tulis bahasa arabla.. ainon ana boleh tengok

lufti said...

bes2 (lagi). dulu aku pun penah muda... chewah =>

Anonymous said...

Ade cer jugak ko ekk setelah lame menyepi...selamat menghabiskan sisa sisa cuti!

(X sangka blog ko mendapat sokongan pelbagai kaum)

angchoonseong said...

bosan..buat blog pasal kangaroo la

ihsan_huhu said...

sudah dibuat disuatu ketika dahulu..p la carik kat archive..hahaha